Hienosti on lähtenyt pentuelämä käyntiin...

Väsymys kyllä seuraa meitä kakslahkeisia... Koirat lepää silloin kun on mahdollista. Smilla on esimerkillinen emä, hoitaa, putsaa ja ruokkii pentuja huolellisesti. Ulkoilu sujuu Smillalta hienosti, vatsa toimii hyvin ja ruoka maistuu. Tuntuu, että emä voisi syödä kokonaisen hevosen... Huh... aina kun jompikumpi meistä kolistelee keittiössä niin Smilla kuuntelee tarkkaan, että saisiko sekin jotain syötävää?!

Pennut nukkuvat ja syövät hyvin. Punnitsen pennut päivittäin, jotta näen niiden painon kehityksen. Muutaman päivän aikana painot ovat kaikilla nousseet n 20 - 50 g päivässä. Pennut ovat heräillä ollessaan hyvin aktiiviisia ja jos emo tulee pentulaatikkoon alkaa hurja ryömintä kohti ruokabaaria ja kohta pieni lutkutus täyttää meidän korvamme. Hauska ääni, kun tietää, että maitoa tulee ja pennut kasvaa.

Nukkumisjärjestelyt ovat meillä nyt erilaiset. Kepo nukkuu omassa sängyssään yläkerrassa ja minä nukun lattialla patjalla ja valvon, että Smilla ei käy pentujen päälle makaamaan. Kertakaan tätä ei ole tapahtunut ja nyt näyttää kyllä siltä, että emä osaa olla tosi varovainen. Välillä pentulaatikossa on syvä hiljaisuus ja välillä siellä on huima vinkuna, kun pennut aloittavat syömisen.

Pyykinpesukone on tehnyt runsaasti töitä, jotta saan aina puhtaita alustoja pentulaatikkoon. Aamuisin on alustan vaihto. Onneksi ilmat ovat olleet tosi suotuisat ja olen saanut kuivatettua aluset tuolla ulkona raikkaassa ilmassa. Smilla voi hyvin ja alkaa olla oma iloinen itsensä, eilen se oli hieman vaisu, koska varmaankin sillä oli vielä kipuja.

Meillä on ihan oman pentuhuone, jossa molemmissa oviaukoissa on portit. Näin pystymme vielä toistaiseksi eristämään Meren pentujen maailmasta. Ainakin kaksi viikkoa Mere saa kuulostella ja nuuskutella pentujen tuoksuja porttien takaa, mutta sitten sekin pääsee tutustumaan pikkuisiin. Kyllä sitä aika lailla kiinnostaa, kun pennut huutavat pentulaatikossa, se istuu portin takana ja kääntelee päätään puolelta toiselle.

Valokuvia lisään kunhan vain ehdin... nyt on jotenkin kiireistä aikaa, eikä pahemmin ehdi istua tietokoneella... Ihme juttu!