No nyt se on takana... Meidän lauman ensimmäinen synnytys.

Avautumisvaihe kesti 31 tuntia ja minä olin varmaankin hermostuneempi kuin  Smilla. Smilla läähätti ja puuskutti teki pesiä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, johon sillä oli pääsy. Kaikkein mieluiten se olisi tehnyt pesän pihan viileään hiekkaan, kuten autotalliin tai saunan terassin alle. Emmehän me narttua niihin paikkoihin laskeneet, koska sillä oli valmis pesä sisällä... pentulaatikko.

Ulkoilutin Smillan klo 13.50... Jotenkin oli koiran käytös muuttunut ja pissa oli vain omituinen suihkukaari. Jatkoin kävelyä kunnes tajusin, että nythän nartulla on ensimmäinen supistus... Kääk... sisään... pentulaatikkoon... supistuksia tuli tasaiseen tahtiin ja nyt ryhdyin soittelemaan apujoukoille. Kutsuin paikalle Tuulan (Kennel Skywatch's) ja hän ilmoitti olevansa paikalla n. tunnin kuluttua. Soitin myös Smillan kasvattaja Kathrinalle, hän lupasi myös tulla mukaan. Näinhän minä toivoinkin, että paikalla olisi kokeneita kätilöitä. Nyt olisi vielä saatava henkinen tuki paikalle, koska Kepon tehtävänä oli hoitaa Mere pois paikalta, jotta synnytys olisi mahdollisimman rauhallinen. Eli soitto tyttärelleni Marille ja hän saapuikin jo puolen tunnin sisään. Niin me kaksi istuimme pentulaatikon laidalla ja seurasimme supistuksia.

Tuula kaarsi autonsa pihaan n. klo 14.50 ja silloin syntyi ensimmäinen pentu klo 14.52. Merkkivärinen uros, paino 542 g. Tästä lähti hieman yli kolme tuntia kestänyt synnytys. Saimme pitkään odottaa omaa toivettamme... kuudes pentu oli musta uros... Ihanaa, meille tuli tuo toivomamme musta poika... Ensimmäinen oma kasvatti, jonka kanssa pääsemme toteuttamaan omia suunnitelmia. Kaikenkaikkiaan pentuja syntyi 7 kappaletta 3 narttua ja 4 urosta. Tämä oli meille ihan riittävä määrä. Toivoin, että tässä pentueessa olisi kaikki värit, mutta tuo blondi jäi sitten tästä joukosta kokonaan pois... Mutta kivaa oli, että pentuja oli noinkin monta ja kaikki näyttävät terveiltä!

Kathrina soitti matkalta ja kyseli tilannetta ja kerroin, että kolmas pentu on juuri syntymässä ja tässä vaiheessa Kathrinalle tuli hätä, että ehtiikö hän paikalle ollenkaan? Ehti hän juuri näkemään kolmannen pennun syntymän eli klo 15.57. Ja loppuun asti jaksoivat kaikki olla paikalla. He kiittelivät sitä, että synnytys alkoi iltapäivällä eikä yöllä.

Tässä lista pennuista:
1. Pentu klo 14.56 merkkivärinen uros, paino 542 g
2. Pentu klo 15.15 merkkivärinen narttu, paino 482 g
3. Pentu klo 15.57 merkkivärinen uros,  paino 581 g
4. Pentu klo 16.15 merkkivärinen narttu, paino 626 g
5. Pentu klo 16.32 merkkivärinen uros, paino 505 g
6. Pentu klo 17.21 musta uros, paino 515 g
7. Pentu klo 18.00 merkkivärinen narttu, paino 425 g

Synnytys kesti kyllä mielestäni vähän aikaa, 3 tuntia ja 4 minuuttia. Kathrina ja Tuula kertoivat, että oli siisti synnytys. Kaikki meni niinkuin piti. Mari punnitsi pentuja ja laittoi kaulapannat eli hänelläkin oli tärkeä rooli. Minä toimin synnytyksessä emän avustajan roolissa ja kokeneemmat kasvattajat neuvoivat minua, että mitä pitää milloinkin tehdä. Mietin synnytyksen alkaessa, että uskallanko tehdä mitään, mutta rohkeasti tartuin toimeen ja mielestäni onnistuin. Olin tosi ylpeä itsestäni!

Olen suuret KIITOKSET velkaa näille neljälle ihmiselle, jotka mahdollistivat minulle tämän suuren syntymän ihmeen. Kepolle kiitos, että hän hoiti Mereä synnytyksen ajan, Marille kiitos henkisestä tuesta, pentujen punnitsemisesta ja painojen kirjaamisesta. Tuulalle kiitos suuresta henkisestä tuesta sekä avustuksesta sekä neuvoista. Kathrinalle kiitos opastuksesta, ohjeista, henkisestä tuesta ja Smillan tarkkailusta sekä tutkimisesta. KIITOS TEILLE! Olette tärkeä osa elämääni!!