Aikaisin aamulla aloimme Amoksen kanssa valmistautumaan matkaan Imatralle. N klo 9 olimme hakemassa tyttäreni Marin ja hänen koiransa Ellin mukaan reissuun. Tämä olisi Ellin ensiesiintyminen näyttelyrintamalla. Odotukset ei meillä kummallakaan ollut korkealla, koska meillä on niin nuoret koirat ja molemmat oli nyt ilmoitettu junioriluokkaan.

Kaunis ilma suosi matkaamme ja pysähdyimme Viipurin portilla Lappeenrannassa. Otimme hieman suolapalaa ja jatkoimme matkaa. Ennen klo 12.00 olimme näyttelyalueella ja sitten vaan totuttelua toisten koirien ja ihmisten läsnäoloon. Kehän alkamis aikataulu oli alun alkaen jo puoli tuntia myöhässä, mutta koirien arvostelu oli sujuvaa ja tosi nopeaa. Tuomarina meillä oli koirien kauniita ja sulavia liikkeitä arvostava Taina Nygård. Tiesimme myös, että tämä tuomari osaa käsitellä kauniisti nuoria koiria. Ellille tämä oli varmaan yksi rankimpia paikkoja, koska se on hieman arasteleva ihmisiä kohtaan.

Kuvat joissa ei näy minua, on kuvannut tyttäreni Mari Salmenhaara/ Kuvaillen. Pääsin minäkin käyttämään hyvää kameraa, kun kuvasin Ellin ja Marin esiintymistä.

Kuvassa yleistä tunnelmaa Avia Sport Arenalta...
imatra%2021.4.19.jpg

Amoksen luokassa oli kaksi koiraa merkkivärinen Skywatch's Thunderstruck "Matti" ja Umahoff's Amos. Matti on jo vuoden ikäinen ja Amos 10 kk, joten koirien ero oli suuri. Matti oli paljon suurempi ja valmiimpi kuin meidän pentunen. Matin tulos oli JUN ERI 1, Rop-juniori. Amos sai tyytyä kakkostulokseen eli EH 2 (erittäin hyvä). Amos esiintyi ja käyttäytyi tosi hienosti, olin todella ylpeä minun pienestä mustasta koirastani.

amos%20ja%20matti.jpg

Tuomarilla oli tosi tiukka linja ja yksikään uros ei saanut SA:ta eli paras uros kehä jäi pois kokonaan. Uroksia oli esiintymässä yhteensä viisi. Nuorten luokan edustaja oli Uskihoff's Nifender NUO EH 1. Avoimessa luokassa mukana oli Minttumantan Kosmos, AVO EH 1 ja käyttöluokassa esiintyi upea musta uros Steinroller Vilgoth saaden tulokseksi KÄY EH 1.

Narttujen kehän alkaessa oli pikkuisen Ellin vuoro esiintyä. Juniori luokassa oli kolme narttua Hofmarien Moon'n Melody, Skywatch's Time To Love ja Umahoff's Amelie "Elli". Kaikki nämä olivat merkkivärisiä. Kauniisti Elli liikkui ja esiintyi, mutta tuomarin lähestyessä alkoi pientä hieman pelottaa. Se peruutti ja oli epävarman oloinen, mutta tuomarille kerrottiin, että Elli asuu maalla ja ikkunatkin ovat metsään päin. Tuomari kehotti vaan kovasti liikkumaan ihmisten ja muiden koirien parissa ja totuttaa sitä kaikenlaisin tapahtumiin. Hän pitää Elliä erittäin lupaavana. Kaikki juniori nartut saivat EH:n Skywatch'n Time To Love oli JUN EH 1, Hormarien koira oli JUN EH 2 ja Elli JUN EH 3.

junnu%20nartut.jpg

Nartuista kehään meni vielä nuorten luokan narttu Steinroller Ögon-Fröd NUO ERI 1. Avoimeen luokkaa osallistui Uskihoff's Misty AVO ERI 1 ja vielä veteraani Skywatch's Moonlight Magic esiintyi kauniisti kehässä ja sijoitus oli VET ERI 1 ja ROP-veteraani. Nartuissakaan ei jaettu SA:ta, joten hovawarteissa ei jaettu ROP:a ollenkaan.

Kuvia kehästä:
nyt%20juostaan%20elli.jpg
tuomari%20ja%20elli.jpg
mari%20elli%203.jpg

Amos:
nyt%20juostaan.jpg
tuomari%20tutkii.jpg

Yksi lisäkokemus Amokselle ja Ellille lupaava avaus näyttelyssä. Elliä ei kuitenkaan aiota hirmuisesti näyttelyissä juoksuttaa, mutta olisi hienoa saada sille Sertit kasaan jossakin vaiheessa. Jos niitä pentuja...

Tässä "viralliset" pönötyskuvat:

Amos%20m%C3%A4%20elli.jpg
M%C3%A4%20ja%20amos.jpg
Elli%20ja%20mari2.jpg

Kotimatkalle lähdimme n klo 15.30. Olimme tosi tyytyväisiä koiriimme ja meillä oli hauska näyttelypäivä.

Tässä vielä koirien arvostelut:

ELLI: 10 kk turhan arastellen käyttäytyvä juniorinarttu.Toivoisin voimaakkamman otsapenkereen.Hieman kevyet korvat. Alaleuka saisi olla vankempi. Tummat silmät. Tasapainoisesti kulmautunut lupaava rintakehä. Voimakkuus vastaa ikää. Tarvitsee vielä paljon itsevarmuutta. Saisi liikkua tehokkaammin.

AMOS: 10 kk, musta vielä kauttaaltaan kevyt ja kapea. Sukupuolileima voisi olla parempi. Hyvänmittainen kuono. Hieman pysty olkavarsi. Vielä kapea ja melko lyhyt rintakehä. Kevyt raajaluusto. Hyväasentoinen lantio ja hyvät takaraajojen kulmaukset. Saisi liikkua tehokkaammalla askeleella ja yhdensuuntaisemmin. Esiintyy hyvin.

Seuraava näyttely, johon Amos on ilmoitettu on Lahden Kevätnäyttely 1.5.2019 Jokimaan raviradalla Lahdessa. Ellin kanssa Mari ehtii ennen Haminan Nord näyttelyä käydä vielä muutamat match showt harjoittelemassa. Haminan näyttely on 25. - 26.5.2019 Harjun Oppimiskeskuksessa Virolahdella. Haminaan on ilmoitettu Elli ja Amos.

Hyvää kevättä kaikille!